Brunarica se dviga

V petek, 23. maja 2014, je gradnja brunarice za prikaz obnovljivih virov pred našo šolo v okviru EKO izobraževalnega parka obnovljivih virov aktivno stekla. Pooblaščeni izvajalec za lesno izgradnjo Matjaž Šuster, ekspertni strokovnjak, ki se je usposabljal v tujini, je s svojimi sodelavci zastavil leseno konstrukcijo, ki jo bodo v naslednjih tednih dogradili domači proizvajalci za elektro, digitalne in tehnične inštalacije. Kot je bilo predstavljeno na Dnevu odprtih vrat, 10. maja, bodo osnovna dela opravljena do konca šolskega leta, svečana otvoritev z udeležbo predstavnika države donatorjev, Švicarskega prispevka, pa bo potekala v okviru svečanosti ob letošnjem občinskem prazniku. Poleg donacij iz Švice Gre za neke vrste UČILNICO NA PROSTEM, ki bo smiselno dopolnjevala že obdelan šolski vrt z različnimi prikazi, namenjenimi generacijam vseh starosti ter jih ozaveščala o neizbežnosti rabe obnovljivih energetskih virov, da bomo lahko zanamcem prepustili lepši in prijetnejši svet. Upravljali jo bodo učenci pod vodstvom mentorjev v okviru naravoslovnih dejavnosti, služila pa bo kot učni pripomoček vsem prihodnjim generacijam, pa tudi skupinam obiskovalcem in turistom iz tujine. Na pobudo ter ob podpori Čebelarskekega društva Cerkno, bo ob njej zrasel tudi didaktični čebelnjak za obuditev šolskega čebelarskega krožka.

brun1Ob Dnevu odprtih vrat, v soboto, 10. maja, je bila brunarica zakoličena.

brun2

Ravnatelj se je za uspešno dokončan projekt javno zahvalil domačinu Marku Derlinku, preizkušenemu strokovnjaku na področju digitalnih povezav in elektro – energetskih sistemov …

brun3

… ter predstavnici Goleje Nova Gorica Alenki Palian, koordinatorki projekta in uspešni pripravljalki javnih razpisov za področje obnovljivih energetskih virov.

brun4

brun5

brun6

brun7

Gradnja je končno stekla 23. maja.